“De Verbouwing” geselecteerd voor het landjuweelfestival 2012

De longlist voor het landjuweelfestival 2012 is bekend. Het landjuweel bekroont de meest opmerkelijke voorstelling die het afgelopen seizoen gespeeld werden bij de Vlaamse amateurverenigingen. Maar liefst 5 van de 11 genomineerde gezelschappen komen uit de Kempen. Zij maken allemaal kans om in november hun voorstelling opnieuw te mogen opvoeren op het 76e landjuweelfestival in Gent. Deze eer is slechts weggelegd voor 6 van de geselecteerde gezelschappen.

Voor Kreutzfeld Verein is het het tweede jaar op rij dat we een nominatie in de wacht slepen voor dit prestigieuze festival. Vorig jaar mochten we naar Gent met “De lange nasleep van een korte mededeling”, net als “De Verbouwing” een afstudeervoorstelling van de Toneelacademie van Maastricht (TAM). Kreutzfeld Verein sloeg voor “De Verbouwing” de handen in elkaar met jong, aanstormend talent Michai Geyzen van de TAM.

Dat we de naam Michai Geyzen in de toekomst nog zullen horen, lijkt nu al vast te staan. De jonge theatermaker uit Olen is maar liefst met twee voorstellingen genomineerd voor het landjuweelfestival. Michai wist met “Frustration Island” van de Bert Leysenkring uit Balen de landjuweeljury ook al te overtuigen van zijn talent.

Op 2 juni weten of “De Verbouwing” door mag naar het 76e landjuweelfestival in Gent. Bekijk de foto’s en volg het op de voet via onze fanpage op Facebook “Die Kreutzfeld Verein Liebhaber”.

www.landjuweelfestival.be